Βρισκόμαστε στον Πλατανιά Χανίων . Είμαστε σε απόσταση 300μ τόσο απο την πλατεία του Πλατανιά όσο και απο την παραλία . Ο Πλατανιάς είναι ενας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που προτιμάται εδώ και χρόνια απο επισκέπτες από όλο το κόσμο. Υπαρχουν αρκετά μέρη για φαγητό, ποτό , μαγαζιά , και ο δρόμος που διασχιζει τον Πλατανιά , το καλοκαίρι ειναι γεμάτος απο κόσμο.

Το επάνω χωριό είναι πιο ήσυχο και γραφικό, και βρισκόμενο σε λόφο προσφέρει ωραία θέα .Θα βρείτε και εκεί αρκετές ταβέρνες.

View from upper village highest point (Vigli) to the east
One of the most beautiful parts of Platanias beach right below the hotel
Το αρχαίο εκκλησακι του Αγιου Γεωργίου στο Βλάτος , (map)

Η παραλία του Πλατανιά είναι αμμώδης και πλατιά , μέρος του παραλιακού μετώπου δυτικά των Χανίων και ενα απο τα πιό όμορφα κομμάτια του.
Το φυσικό περιβάλλον του Πλατανιά είναι πλούσιο και οργιώδες . Τα νερά απο τα Λευκά όρη , που πήραν τό ονομά τους λόγω του χιονίου που συγκεντρωνουν και διατηρούν εώς και το τέλος της άνοιξης, δημιουργούν ενα εύρυ δίκτυο ποταμών και ρεμάτων . Ένα απο αυτά είναι και ο ποταμός του Πλατανιά που συνήθως χύνεται στη θάλασσα , ακόμα και το καλοκαίρι. Μπορείτε να τον συναντήσετε περπατωντας στην παραλία προς τα δυτικά. Αυτος ο ποταμός πριν καταλήξει στην θάλασσα , ποτιζει το Βλάτος δημιουργώντας μία οργιώδη βλάστηση που θυμίζει ζούγκλα .
Αν θέλετε να εξερευνήσετε την δυτική Κρήτη και την πολή των Χανίων , ο Πλατανιάς μπορεί να γίνει η βάση σας .
Δυτικά σε αποσταση περιπου 40 λεπτών με το αμάξι βρίσκεται η εντυπωσιακή παραλία Φαλάσαρνα , που στην αρχαιοτητα υπήρξε σπουδαίο εμπορικό λιμάνι.
Επίσης το ξακουστό Ελαφονήσι στο νοτιοδυτικότατο σημείο του νησιού εχει καθιερωθεί ώς μια απο τις ομορφότερες παραλίες παγκοσμίως.
Απλά και μόνο μια διαδρομη με το αμάξι προς το νότο της δυτικής Κρήτης (Σούγια, Σφακιά, Παλαιόχωρα, Ελαφονήσι) θα σας αποκαλύψει πολλά γιατί αυτό το μέρος προτιμάται φανατικά και επαναλαμβανόμενα απο πολύ κόσμο. Θα ανεβείτε σε μεγάλο υψόμετρο και μετα θα κατηφορίσετε προς ένα κλίμα και περιβάλλον που θυμίζει Αφρική.
Και μη ξεχνάτε οτι σε απόσταση 10 χιλιομέτρων απο τον Πλατανιά βρίσκονται τα Χανιά , μια πανέμορφη πόλη που καθε φορα που χάνεσαι στα σοκάκια της ανακαλύπτεις κάτι καινούριο .

Phalasarna (map)
Phalasarna (map)
Platanias , Vlatos valley
Olives in sacks and some wood, waiting to be picked.
A small water stream on the left , old olive trees on the right . West Crete.
Our olive trees and on the back the white mountains being.. white.Photo taken on Feb 2017
Elafonissi on a cloudy winter day , Feb 2017. (map) .
White mountains.Photo taken at Aptera ancient spot.
There is snow on mountains at winter time. This is an important characteristic of the Cretan climate and natural environment.
Phalasarna the ancient port.
Stylos endpoint of rivers and streams. (map).
Gavdos island - winter time. Cedar trees on golden sand that is Gavdos. (map)
Gavdos island - winter time. Cedar trees on golden sand that is Gavdos. (map)
Platanias nature.
Platanias. Olive trees and the sea.
Gavdos.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι χρειάζεται πολλά χρόνια για να γνωρίσεις την Κρήτη.

Επόμενο : Κρατήσεις →